בחרו עמוד

פעילות בית מארח

השבוע ביליתי הרבה במטבח.

לא. זה לא מה שאתם חושבים,

אני לא פותחת בקריירת בישול,

רק החלטתי לעשות כמה ניסויים עם הילדים

ועל הדרך ללמוד קצת מדע.

ניסוי ראשון – על שתי רגליים.

מצרכים: כרוב סגול,

כוס עם מעט מים, כוס עם מעט חומץ

וכוס עם מעט סודה לשתיה.

הכנו "תמצית תה" ממים רותחים ומעלי כרוב.

עד שהתה היה מוכן – יכולנו לדבר על תמצית.

מה זה תמצית ומה עושים איתה.

גילינו שצבע מאכל טבעי סגול או כחול עושים מכרוב סגול.

את התמצית שפכנו כל פעם לכלי אחר ובדקנו מה קרה לו –

האם השתנה הצבע או רק קיבל גוון.

ניסוי בכרוב

שלחתי את הילדים לגלות איך כל זה קרה

ולמדנו מושגים כמו –

חומר בוחן (אינדיקטור), בסיס וחומצה.

שמנו לב שכל הבסיסים הם גוון של כחול

והחומצות, זה עולם אחר.

לקינוח אכלנו כרוב סגול

(לא באמת ציפיתם שהם יאכלו את זה, נכון?)

ואת המסקנות הגשנו לאבא בדו"ח מפורט בערב.

אז בפעם הבאה שאתם עושים בדיקה במעבדה עם הסטיק והצבעים,

תחשבו על הניסוי הזה ותסבירו לילדים מה הקשר

בין המדע, הטבע ובין החיים.

לרעיונות נוספים כנסו לערכת יום הולדת מדעי המושקעת שלנו או ערכת קסמי מדע לקיץ.

WhatsApp chat